Hästarna vi rider på är Islandshästar. Alla med sin egen personlighet men med en sak gemensamt: otroligt snälla, orädda och lätt ridna. Hästarna har olika lätt för tölten ,vi ger givetvis instruktioner till alla så att ni ska få uppleva denna underbara gångart som är så speciell för just islandshästen. Vi anpassar alla våra turer för ryttarna, vädret och underlaget, och givetvis vad som är lämpligast för hästarna.

Hos oss får ni vara med och hämta hästarna i hagen och hjälpa till att göra i ordning hästarna innan ridturen, självklart är vi med hela tiden och hjälper den som är oerfaren så att allt blir rätt. Detta är bra både för er och hästarna så att ni lär känna varandra lite innan ridturen.

OBS !!! Tänk på att utöver rid tiden som ni bokar tar det ca 1 timme extra för ryktning och sadling.Och att det är samlingstiden du fått i din bokning.

För ridningen har vi följande regler:

-OBS! OBS! OBS! OBS!


Max vikt 85 kg.

-12 års gräns på alla turer .Ej på Barnridlägret.

– Barn 12 -15 får endast rida med målsman och måste ha ridvana. 

– Vi har en ansvarsförsäkring, men all ridning sker på egen risk.

Sist men inte minst. Tänk på hästarna!!!
Alla är olika individer, men ett har dem gemensamt och det är ett hjärta av guld. De försöker alltid att göra sitt bästa och att vara till lags. Kom ihåg att oftast är det inte hästen som gör fel utan det är den som sitter på ryggen. Vi hoppas att ni kan respektera dessa regler och råd för att underlätta för oss som arbetar här och framför allt för  hästarnas skull.

    // Fia